SKRIVET: 2012-07-30, kl 11:42:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Blodprov

Sitter och kollar på tv, yr och illamående sant huvudvärk, hoppas de går över snart..ska strax åka och lämna Blodprov igen, varje gång jag ska lämna prov känner jag rädsla, inte för att jag är rädd för sprutorna eller för att det tar tre stick innan det kommer blod utan jag är rädd för att min telefon ska ringa senare på dagen, att det ska vara från Ersta sjukhus och att dom ska tala om att proverna inte är bra, att jag måste sluta med medicinen, det är jag rädd för..

SKRIVET: 2012-07-29, kl 15:53:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Home sweet home?

Så va dom här två veckorna i värmen över.. Tyvärr! Älskar Kreta och skulle nog kunna tänka mig att bo där, om jag bara hade haft ett jobb där .. Älskar värmen, människorna, dom är alltid så välkomnande och helt underbara. Men nu är jag här hemma tråkigt nog. Kändes ännu värre att åka hem när mamma och pappa ska vara kvar en vecka till, lyxlirare tihihiih. Men kändes hur som helst extra tråkigt att lämna då mamma inte alls mådde bra när åkte :/ hon hade så ont i ryggen så hon kunde knappt röra  sig, knappt gå. Och hon bara grät o grät var riktigt länge sen man såg henne lida så mycket. Usch, tydligen hade hon fått en kraftig muskelinflammation eller nått sånt så nu har hon fått voltaren och nån mer tablett. Älskade mamma, <3
Så nu  är jag här hemma igen, helt själv med Plura..mysigt! Ska snart åka till stadion, älskade dif spelar! Hoppas 1-1 trenden blir bruten idag

SKRIVET: 2012-07-13, kl 11:55:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trötter

Det är sjukt hur otroligt trött jag är, ni förstår inte, jag förstår inte hur jag kan vara så här trött...Mina ögon vill stängas hela tiden, försöker sysselsätta mig så gott det går så jag inte ska sova bort hela dagen men jag känner mig som en vandrande zombie större delen av min vakna tid.

Var och lämnade blodprov igår igen och dagvården på ersta sjukhus har inte ringt ännu så jag antar att allt är bra med medicinen än så länge! Skönt! Träffade även tessi som också skulle lämna blodprov så efter vi lämnat våra prover hängde jag med henne, Mica och Rosie i forum och sen träffade jag Elina på en fika :)

Nu ska jag snart börja packa, har plockat fram en del saker men måste nog plocka bort något :p ska vila snart också, känner mig yr och illamående igen..

Förövrigt ska det bli hur skönt som helst att få komma bort till värmen, även om jag inte får sola, men har laddat upp med solskyddsfaktor 50 :p så jag kan visa mig i solen iaf.


En bild från förra året på Kreta! Vill bli sådär brun igen juu

 

SKRIVET: 2012-07-13, kl 11:40:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag älskar er!



Jag älskar er mamma och pappa!
Ni stöttar mig alltid och jag har inte ord nog för att tala om hur mycket jag älskar er <3

SKRIVET: 2012-07-10, kl 20:00:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

...

Har pratat med min läkare idag och vi bestämde att jag skulle äta tre tabletter per dag av kortisonen eftersom jag fick ont i lederna efter jag minskade, känns skönt att slippa de onda lite samtidigt som jag inte vill äta massa tabletter. Är dock glad att jag verkar må bra av den andra medicinen :)

Idag var jag en sväng till Globen för att köpa en djurgårdenvimpel till en sportbar på Kreta, åkte dit med Tessi, blev även en god lunch lite grekiskt. Nu är jag så sjukt trött så ska sova, de är så jobbigt, så fort jag gör nått blir jag så trött så jag skulle på riktigt kunna somna vart som helst typ . Sjukt jobbigt!
För övrigt gillar jag inte riktigt att vara själv, det är skönt men det är då tankarna kommer ikapp mig och jag börjar gråta igen.. Är trött på att gråta nu, trött på allt som har med sjukdomen att göra! Men är glad att jag vissa personer omkring mig som verkligen bryr sig, kärlek till er!
Men har ändå kommit på att jag har haft en rätt så lätt släng av chrons, fick höra om en kille som hade fått vara hemma från skol i typ ett år pga han mådde dåligt, så får ju tänka positivt att jag inte fått riktigt så illa!
Nu ska jag sova så god natt!

SKRIVET: 2012-07-09, kl 09:52:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Jag har bestämt mig för att nu när jag är sjukskriven så ska jag ta vara på mig själv, jag ska inte sova på bort dagen då man bara blir tröttare då och jag SKA ta en promenad varje dag för att stärka mig själv, pyskiskt och fysiskt.

För övrigt känns det sjukt trist att inte jobba, uttråkad! Speciellt tråkigt idag när vi skulle åka till skansen med barnen..

Jajaa, bara lyssna på sin chef och ta hand om mig själv så jag kommer tillbaka stark till hösten.

Har varit en bra helg iallafall trots att jag varit så sjukt trött, spelat boccia och badat, ätit god mat och umgåtts med familjen, mer sånt!  

SKRIVET: 2012-07-06, kl 09:05:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Verkligheten kom ikapp mig

Ja det är så det känns, som att verkligheten kom ikapp mig, Min kropp orkade väl inte längre visa sig stark, spela teater.

Har försökt övertala mig själv jag mått bra, och ja visst jag har inte så ont i magen längre, men mina leder gör ont och psykist mår jag dåligt. Har ingen ork kvar, orkar knappt nått.

Igår brast allting på jobbet, kunde inte sluta gråta och värre blev det när alla omtänksamma och undrade hur jag mådde, då kunde jag verkligen inte sluta gråta. Det slutade med att jag blev hemskickad och chefen sa åt mig att fixa sjukskrivning så jag får en lång ledighet så jag kan vila upp mig och bli stark till hösten istället. För jag kan ju ändå inte jobba när jag mår så här.

Har märkt att jag den senaste tiden inte alls har varit bra på att dölja hur jag mår, känns som jag gått runt som en zombie..

Hoppas hoppas hoppas att de onda lederna INTE beror så den nya medicinen utan för att jag minskat kortisondosen.. hoppas!

plura
Min älskade Plura

SKRIVET: 2012-07-04, kl 07:28:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ny dag

God morgon! När jag först fick sjukdomen och började skriva här så googlade jag rätt så mycket för att lära mig och ville läsa om andra som hade sjukdomen, det gick sådär..första bloggen jag kommer in på slutar med att tjejen tagit sitt liv :/ pga sjukdomen, dom andra bloggarna var också deppiga..så jaa jag saknade en blogg med dom bra sakerna också, att man kan leva med det. Och för ett tag sen kom jag på, jag är ju likadan.. Jag skriver ju bara när jag mår extremt dåligt. Men det ska det bli ändring på, för om det kommer in någon som också har chrons vill jag ju inte "skrämma" människan med allt dåligt. Så nu ska jag skriva lite oftare och inte bara om allt dåligt. Har iaf kommit på en frukost jag kan äta utom att få jätteont, gör smoothie varje dag, nyttigt och gott och så slipper jag det onda :) tack o lov för de! Men nu väntar jobbet.

SKRIVET: 2012-07-01, kl 18:35:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mår ovanligt bra

Känns som allt med magen börjar lösa sig nu, har fått ny medicin Puri-nethol heter den, är väl egentligen samma typ av medicin som imurelen, med cellgifter i. Usch vad jag inte gillar att säga cellgifter, det låter så allvarligt då, men aja iaf det är som sagt samma typ av medicin men det var inte lika vanligt att man fick förhöjda levervärden av den här så nu håller jag tummarna för att det ska gå bra! Just nu tar jag bara en tablett varannan dag men förhoppningsvis kan jag öka dosen snart! Har iaf fått bra ett tag nu, mådde lite så sådär under midsommarhelgen men om man jämför med hur jag har mått så mådde jag hyfsat bra ändå, lite ont och så men jag hade fortfarande en jättebra midsommarhelg som spenderades i skåne med Tessi och några till. Har trappat ner på kortisontabletterna också så nu äter jag bara två/dag :) har dock haft sjukt ont i lederna idag igen, va ett tag sen sist..hoppas det inte är för att jag minskat kortisondosen, och jag hoppas verkligen att det inte är nya medicinen som krånglar :/ Förövrigt har jag fått veta att en nära vän till mig och familjen har fått kronisk leukemi, så vi kommer väl leva ett rätt så likt liv, kroniska sjukdomar, lämna blodprover, medicin och alkoholfritt.. Va såklart asjobbigt när man fick reda på de :( men som tur va är det inte akut leukemi och det finns som sagt medicin som gör så hon kan leva så normalt som möjligt, love you <3