SKRIVET: 2011-03-27, kl 12:37:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skämmas?

Häromdagen var det en person som betyder mycket för mig som frågade om min mage, hur det var nu osv och jag svarade såklart att jag vart hos läkaren och jag berättade lite smått ytligt om diagnosen jag fått. Samtidigt som jag berättade det här var det en annan person som också hörde varpå denna person säger till mig sen "Usch va jobbigt". och ja det är jobbigt, riktigt jobbigt. Efter ett tag säger sen den här personen till mig att om jag träffar en kille så ska jag vänta så länge som möjligt med att berätta de här, typ när vi ska förlova oss. Och även om den här personen sa det med en liten skämtsam ton i rösten så kan ju inte låta bli att tänka, Ska jag skämmas för det här? Är det meningen att jag ska hålla det här hemligt? Ska jag gå runt och må dåligt själv utan att någon vet om det? Jag menar om jag hade brutit båtbenet och sen läker inte det ihop som det ska utan jag får leva med det resten av livet då skulle jag ju inte behöva hålla det hemligt men det här ska jag? Jag vet inte, kanske hade den här personen rätt? Men för mig är det viktigaste att jag mår bra och jag kommer inte må bra att av hålla det här hemligt för allt och alla. Om jag träffar någon som sen inte kan acceptera att jag är sjuk så är den personen ingen jag vill vara med för jag vill bli accepterad för den jag är.  

Jag märker ju själv att det känns bättre när jag får prata om det (därför jag skriver av mig här) men självklart är det väl inte det första jag säger när jag träffar någon ny, jag presenterar mig ju inte med "Hej jag heter Sofie och jag har en kronisk mag-tarmsjukdom". För det här är ju inget jag är stolt över, tvärt om jag skulle verkligen verkligen verkligen vilja slippa det här men vad ska man göra, bara gilla läget nu.

Ajaa orkar inte skriva så mycket nu, men bara så ni vet kommer min blogg nu mera handla mest om det här, för jag känner att jag behöver skriva av mig ibland om mina tankar och det är just det här om Crohns som tar upp det mesta i mina tankar.  Så vill ni inte läsa om det här så kan ni lika gärna skita i att gå in på min blogg. Tack och hej för mig sålänge nu då!

SKRIVET: 2011-03-25, kl 07:10:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Crohns sjukdom

Jahapp så va men hos läkaren igår då, fick reda på att jag har Crohns Sjukdom .. en kronisk tarmsjukdom.

Kan skriva lite senare eller en annan dag om vad det är för skitsjukdom .. Men man har iallafall ont i magen och man kan få ont i leder samt feber..därav att jag har haft så sjukt ont i lederna. Fortsätter äta mina kortisontabletter ett tag till, närmare bestämt typ 2-3 månader till. Skönt att kortisonen hjälper lite, lederna känns bättre och magen är bättre så det är skönt.

Kan ju säga att det är blandade känslor med det här.. det är skönt att veta vad det är, att bli trodd för det ska jag tala om att det är inte alla som trott på mig när jag har haft ont osv men nu vet man vad det är, jag har bevis på att det är en sjukdom så det känns ju skönt att veta och då kan man ju även göra något åt det (vilket man inte kunde med ibs:en). Samtidigt så är jag ledsen och mår dåligt för de här ,, jag vill inte ha en kronisk sjukdom, jag vill bara vara frisk och slippa sånt här skit. Varför just jag? Det drabbar ca 400 personer / år, va jag tvugen att vara en av dessa 400. Faan! Jag vill inte. Har inte hunnit tänka efter så mycket om jag ska vara ärlig. Åkte direkt till jobber igår efter beskedet och sen dirket efter jobbet åkte jag på en föreläsning så har inte riktigt tänkt på det här och hunnit smälta det, men det kommer väl.

Känns inge kul vilket fall som helst. Äter mini portioner, kul när jag ska på ledarträff ikväll och det bjuds på 3rätters, kommer jag äta mycket? Svar nej. Jag gillar inte när man lämnar massa mat på restaurang speciellt inte när det inte är jag som betalar för jag kommer lämna massa. Kommer inte äta så mycket förrätt för då kommer jag endast orka det så lite förrätt, lite varmrätt och sen efterrätten vet jag inte om jag ens vågar prova eftersom jag får ont när jag äter, speciellt när jag äter för mycket...

Ajaa nu ska jag borsta tänderna sen åka och jobba.. Puss på er alla!

SKRIVET: 2011-03-20, kl 16:45:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sår i tarmen

Var och gjorde en koloskopi i fredags så nu vet jag väl ungefär vad som är felet.

Började få ont för en vecka sedan igen, alltså riktigt ont för ont har jag ju haft lite hela tiden. Men i söndags fick jag riktigt ont och feber samt ont i lederna .. jag som aldrig har feber kände dirket att det var något som inte stämde så jag ringde i måndags till Ersta sjukhus. Och som sagt i fredags gjorde jag en koloskopi och det visade sig att jag har en inflammation i tarmen samt små sår i tarmen, känns ju lagom spännande med små sår i tarmen =/ Inte så konstigt att jag har ont!

Nu har jag i allafall fått kortison som jag ska äta ett tag för att de ska bli bättre!

Ska tillbaka till läkaren på torsdag och prata osv, hoppas han kommit fram till någonting mer då.